Rixensart – Schanskorfbekleding

In het Belgische Rixensart hebben we voor Heyrman de Roeck NV verschillende soorten en maten schanskorven mogen aanbrengen. We hebben op drie verschillende locaties gewerkt.

Froidmont

Op deze locatie hebben we bijna 600m2 wandbekleding in schanskorven aangebracht bij deze brug. De bekleding is maar 25cm dik! In de zichtzijden zijn er panelen gebruikt met een maaswijdte van 50x100mm. In de niet-zichtzijden 100x100mm. Daarna hebben we de steenvulling handmatig aangebracht.

Bourgeois

Hier is er in zijn totaliteit bijna 500m2 wandbekleding geplaatst. Ook hier is er gekozen voor een dikte van 25cm. In de zichtzijden zijn er panelen gebruikt met een maaswijdte van 50x100mm. In de niet-zichtzijden 100x100mm. Daarna hebben we de steenvulling handmatig aangebracht.

Ecoles

Bijna 280m2 schanskorven hebben we hier aan mogen brengen. Ook hier hebben we met dezelfde specificaties gewerkt. Dat wil zeggen een dikte van 25cm. Zichtzijden in 50x100mm en niet zichtzijden in 100x100mm. Ook de steenvulling is hier met de hand aangezet.

Op plaatsen waar de schanskorven ook een grondkerende functie hebben, is er ook geotextiel aangebracht.

Vulling

De steenvulling betreft een Belgische Kalkbreuksteen, geleverd door de hoofdaannemer. Gradatie 80/120mm.

Voorafgaande aan de werkzaamheden hebben wij de diverse benodigde constructieberekeningen en tekeningen gemaakt.